blog

Duvar Çiti Nasıl Olmalıdır?

Duvar çiti denildiği zaman çeşitli modeller aklınıza gelebilir. Kafes teller, dikenli teller, beton çitler ve çim çitler en çok kullanılan duvar çit modelleri arasında yer alır. Bu modellerden herhangi birisi, sizin bahçeniz için uygun olabilir. Ya da görünmek istemediğiniz kısımlarda çim çitleri diğer kısımlarda daha aydınlık olan kafes tel çitleri tercih edebilirsiniz.

Panel çitler, metalden ya da sert plastikten üretilmiş olabilir. Kişisel bütçeye göre yapılan tercihler, gerekli mahremiyeti sağlama konusunda yardımcı olmaktadır. Mahremiyete ihtiyaç duyan kişiler, dış duvarlarını çitle çevirme ihtiyacı duyarlar. Bu durumda imdada duvar çitleri ve modelleri yetişir.

Duvar Çiti Modelleri

Duvar çiti, kişisel mahremiyet sağlamasının yanı sıra güvenlik için de önemlidir. Dışarıdan gelebilecek tehlikeli durumlara karşı evinizi ya da işyerinizi korumak en doğal hakkınızdır. Bu bağlamda duvar çitlerinin pek çok modelinden birini seçerek bunu sağlayabilirsiniz. Duvar çitinizi seçerken sağlamlık ve mahremiyet sağlamasının yanında bütçe dostu da olmasına dikkat etmelisiniz.

Çim Çit

Çim çit, en fazla mahremiyet sağlayan bir duvar çiti çeşidi olarak öne çıkmaktadır. Örgü çitin suni çim ile kaplanarak uygulama yapılan bu çit modeli ile duvarın arkasında olanlar dışarıdan görünmez. Ancak ışık da pek girmeyeceği için bahçeniz biraz karanlık olabilir. Ancak bu çit modeli son dönemde artan komşu tacizlerini büyük ölçüde engellediği için güvenlik sağlar. Ekim dikim yapılan bahçelerde bu çitin kullanılması pek tavsiye edilmez.

Panel Çit

Panel çitler son dönemin popüler duvar çiti çeşidi olarak göze çarpmaktadır. Hem uygun fiyatlı hem de şık görünüme sahip olan bu çitler, uygulama süresi açısından da kısa bir süre almaktadır. İstenilen renkte üretimi de mevcut olduğundan dekoratif bir seçenektir.

Örgü Çit

Örgü çit, metalden yapılan örgünün üzerinin boya ile kaplanarak oluşturulduğu duvar çiti modellerindendir. Son 20 yılın gelişen teknolojisi ile bu çitler daha da sağlam bir yapıya bürünmüş, aynı zamanda elektrostatik toz boya sayesinde paslanmazlık özelliğini kat be kat artırmıştır. Tüm bu özelliklerinin yanında bir de beton çite oranla çok daha ekonomik bir seçenek olması tercih edilme sebepleri için oldukça yeterli kriterler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Eğer bahçenizde yeşil bitkiler ya da sebze yetiştirecekseniz o zaman bu çit modeli çok uygun bir seçim olacaktır. Arasından güneş ışığının girmesine izin vermekle birlikte tavuk, hindi, kaz gibi bahçelerdeki mahsullere zarar veren istenmeyen misafirlerden de uzak tutacaktır. Bu sayede komşunuzla kavga etmeden ve sebzeleriniz zarar görmeden bahçıvanlık yapabilirsiniz.

Tel Çit

Beton çitlerden sonra gelişen bir teknoloji ürünü olan bu duvar çiti çeşidi çok uzun yıllar popülaritesini korumuştur. Galvaniz tellerin dikenli tel şeklinde bükülmesi şeklinde oluşturulan modeli ise adeta duvar çiti teknolojisinde bir çığır açmıştır. Halen jiletli tel kullanmak istemeyen ama mahremiyetini önemseyen kişiler için tek başına kullanıldığı gibi örgü çitlerin üzerine ekstra yükseklik ve koruma için uygulama yapılmaktadır.

Beton Duvar çiti

Beton duvar çiti, ağaç dalları ve ya taşlarla yapılan çitlerden sonra kullanılan ilk teknolojik ürünlerdir. Beton blokların yine beton direklerde açılan yuvaların içine geçirilmesiyle oluşturulan bir çit kombinasyonudur. Oldukça dayanıklı ve tam mahremiyet sağlayan bu çitler, uzun yıllar kullanıldı. Ama yeni teknolojik gelişmeler, mahremiyeti çok daha uygun fiyatlara sağlayabilen duvar çiti modelleri üretilmesini sağlayınca popülaritesi azaldı. Son dönemde özellikle çim çitler, beton çitlerin yerine hızlı bir şekilde almaya başladı.

Duvar Çiti Fiyatları

Duvar çiti fiyatları, malzemenin niteliğine, niceliğine ve uygulama süresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu durumda en ucuz olan malzemenin uygulaması en uzun süre aldığından işçilik ücreti de en yüksek olan tel çitlerdir. Çünkü tel çitleri yapabilmek için ilk olarak beton direklerin gömülmesi ve sabitlenmesi gerekmektedir. Bu sabitlenme sonrasında betonun kuruması beklenir. Sonrasında dikenli tellerin belli aralıklarla bu beton direklerin arasına gerilmesi işlemi yapılır. İşte tüm bu işlemler, malzeme ne kadar ucuz olsa da uygulamanın zorluğu nedeniyle pahalıya gelebilir.

Örgü çit ve panel çit arasında uygulama süresi ve basamakları açısından fark olsa da fiyatları birbirine yakındır. Her ne kadar fiyat açısından yakın olsa da dekoratif olarak panel ve çim duvar çiti tercih edilir. Çim çit panel çite oranla daha yüksek bir fiyata sahip olsa da çok daha yüksek mahremiyet isteyenler bu yüksek bedeli ödeme pahasına çim çiti tercih etmektedirler. Siz de kendi ihtiyaç ve isteklerinize uygun olan modeli seçerek en uygun fiyat veren güvenilir bir firmaya işinizin uygulamasını verebilirsiniz.